• Ikonica Sv. prorok Ilija - ogrlica

 

SVETI PROROK ILIJA
02.08. / 20.07. 
 
Kada se Ilija rodi, otac njegov Savah vide Anđele Božije oko deteta kako ognjem dete povijaju i plamen mu daju da jede. To bi predznamenje Ilijinog plamenitog karaktera i njegove Bogom dane sile ognjene.
Svu mladost svoju proveo je u molitvama, povlačeći se često u pustinju, da u tišini razmišlja i moli se. Najveći sukob imašše prorok Ilija sa izrailjskim carem Ahavom i njegovom ženom Jezaveljom, jer oni se klanjahu idolima i odvraćahu narod da služi Bogu jednome.
Pošto je bila sirijanka Jezavelja nagovori muža, te podigoše hram siriskom bogu Valu, i odredi mnoge sveštenike na službu tome lažnom bogu.
Velikim čudesima Ilija dokaza silu i vlast Božiju. On zatvori nebo te ne bi kiše tri godine i šest meseci, spustio oganj s neba i zapali žrtvu Bogu svome, dok žrečevi Valovi to ne mogaše učiniti. Svede Ilija kišu sa neba molitvama svojim, čudesno umnoži brašno i ulje u kući udovice u Sarepti i vaskrse joj umrlog sina; proreče on Ahavu da će mu psi krv lizati, i Jezavelji da će je psi izesti, što se i dogodi. Pred smrt uze Jeliseja za svog naslednika u proročkom znanju, svojim ogrtačem preseče vodu u Jordanu i najzad bi uzet na nebu u ognjenim kočijama sa ognjenim konjima.
Pred kraj sveta opet će se Ilija javiti, da suzbije silu Antihristovu.
 
Ikonica je izrađena u mesingu i njene dimenzije su: 2 x 3 cm.
Usled različitih podešavanja monitora, boje na vašем monitoru mogu odstupati od stvarnih boja proizvoda.
Materijal
Mesing
Intenzitet boje
Umerena
Boja
Zlatna

Ocenite proizvod

Važno: HTML se ne prevodi!
    Loš           Dobar
Captcha

Ikonica Sv. prorok Ilija - ogrlica

  • Proizvođač: Hestia SZR
  • Šifra proizvoda: 1010_04
  • Raspoloživost: Na zalihi
  • 300,00din.